Infra Therapist sauna:


" Infra sauna iskorištava sav povoljni utjecaj infra crvenih zraka na naše tijelo. Infra crvene zrake su oblik energije koji zagrijava tijelo direktno bez zagrijavanja zraka između izvora i topline tijela."

Povoljno utječe na vašu kožu
infra therapist saunaDubinski čisti kožu, otvaara pore i eliminira mrtve stanice. Zahvaljujući tome koža postaje čista, sjajna i meka. Povećava mikrocirkulaciju što dobrinosi zdravijoj i bržoj izmjeni tvari u stanicama zahvaljujući čemu pomaže u uklanjanju akni i ekcema. Povoljno utječe i na psorijazu te opekotine, ubrzava zacjeljivanje manjih posjekotina i rana.

Sagorijeva kalorije i kontrolira težinu
Jedan tretman u i infra kapsuli će sagorijeti isto kalorija kao veslanje ili jogging od 30 minuta. S obzirom na svoje duboko prodiranje u kožu (5 cm) pomaže topljenju masnih naslaga i eliminaciji celulita

Otklanja toksine infra therapist sauna
Znojenje je prirodan način čišćenja organizma od nakupina toksina i otpadnih tvari koje se sakupljaju u svakodnevnom životu. Infra kapsula stimulira znojenje na puno nižim temperaturama nego normalne saune i samim time pospješuje eliminaciju toksina iz tijela. Efekt znojenja traje i 30 minuta nakon izlaska iz kapsule.

Umanjuje bol
Infra kapsula lagano proširuje periferne krvne žile što doprinosi smanjenju boli u mišićima i mekanom tkivu. Pojačana cirkulacija dovodi više kisika do mišića koji su bolni i to ubrzava prirodni proces smirivanja boli i zacjeljivanja.

Jača kardiovaskularni sistem infra therapist sauna
Kod uporabe infra kapsule naše srce radi s više otkucaja što dovodi do istih efekata kao lagano vježbanje, a služi i kao vrlo dobro zagrijavanje mišića i tetiva prije aktivnog vježbanja, obzirom na to da se povećavaju otkucaji srca, ubrzava metabolizam te dolazi do smanjenja krvnog tlaka i poboljšanja psiho-fizičke kondicije. Infra zrake imaju ionizirajući efekt što znači da stvaranjem negativnih iona povoljno utječu na zdravlje.

Jača imunološki sistem
Pri prvoj pojavi prehlade ili viroze, sauna vrlo povoljno djeluje na imunološki sistem stvarajući imunološke stanice i smanjujući reprodukciju virusa.

Umanjuje stres i umor 
Zahvaljujući infra kapsuli tijelo se relaksira, opuštaju se zategnuti mišići te nestaje psihička i fizička napetost.

Šest vrsta masaže i odabir temperature
Infra kapsula sadrži interni masažer koji se nalazi s donje strane kapsule i pokriva cijela leđa. Može raditi u šest načina zasebno ili može mjenjati svih šest po redu. Pacijentica sama pomoću kontrolnog uređaja bira vrstu masaže i temperaturu unutar kapsule od 26 ℃ do 65 ℃. Ova temperatura neće otežati vaše disanje niti će povisiti krvni tlak te će vaša koža disati i čistiti se na vrlo niskim temperaturama za razliku od klasične saune.